Freestyle voetbal Schooltour

Freestyle voetbal schooltour

 

Freestyle voetbal

basisschooltour 2013/14

Projectidee:

Tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen moest ik stage lopen op verschillende basisscholen. Ik zag veel dingen voorbij komen tijdens de gymlessen, maar nooit had het iets te maken met de sport die ik beoefen, namelijk Freestyle voetbal. Ik heb daarom het project bedacht om langs zoveel mogelijk basisscholen in Nederland te gaan en daar het Freestyle voetbal te introduceren.

Hoe ziet Freestyle voetbal er uit in de praktijk? Om u een impressie te geven van de sport adviseer ik u om mijn filmpje te bekijken onder het kopje demonstratie.

Ik begin met kleine uitleg van twee minuten over Freestyle voetbal en wat ik hiermee allemaal heb gedaan.

Vervolgens geef ik een kleine Freestyle voetbalshow. Tijdens de show zal ik door middel van een clinic de kinderen in laten zien dat ze deze sport ook kunnen leren.

Aansluitend leg ik allemaal voetbalplaatjes neer in de gymzaal of op het schoolplein. Op deze plaatjes wordt er stap voor stap uitgelegd hoe een bepaalde truc uitgevoerd moet worden. Ik zal deze stappen kort en bondig bij langs gaan om de kinderen zoveel mogelijk verschillende trucs te leren.

Daarna mogen de kinderen bij een truc gaan staan die zij leuk vinden. Zij mogen deze truc uitproberen aan de hand van de plaatjes. Ik zal rondjes lopen en de kinderen helpen waar dat nodig blijkt.

Ten slotte zullen we getrakteerd worden op een kleine show van de kinderen, hier mogen ze laten zien wat ze deze dag geleerd hebben. Het resultaat zal verbluffend zijn!

 

Demonstratie

Het projectidee heb ik verwerkt in een mooi praktijkfilmpje, waar de kinderen van groep 3 t/m 8 van ‘het Kompas’ in Hoorn aan deel hebben genomen.

Ik hoop hiermee voor u een beeld te hebben geschept over hoe het project eruit ziet en wat u er van kunt verwachten

 

Official partner

Doelstellingen van het project:

Freestyle voetbal on schooltour

 

  • Kinderen van 4/12 te stimuleren om te sporten
  • Kinderen kennis te laten maken met de sport Freestyle voetbal
  • Respect krijgen en geven
  • Minstens 10 % van de kinderen, die deelnemen aan het project,

de sport blijft beoefenen

  • Plezier maken

CONTACT ME

Tel: +31 (0) 6 46 10 20 19

Maartenfreestyle

MaartenFreestyle is dé garantie op een succesvol evenement!

© Copyright 2015. All Rights Reserved.